پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز دوشنبه ، 1403/09/05

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

متخصص اعصاب و روان دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: به تحرک زیاد و داشتن جنب و جوش بیش از اندازه در کودک یا نوجوان بیش فعالی گفته می شود.

متخصص اعصاب و روان دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: به تحرک زیاد و داشتن جنب و جوش بیش از اندازه در کودک یا نوجوان بیش فعالی گفته می شود.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان؛ دکتر غدیر محمد حسینی افزود: معمولا اختلال بیش فعالی در سنین نوجوانی ایجاد نمی شود بلکه در سنین پایین تر 5 تا 6 سالگی در فرد ظهور می یابد.


وی با بیان اینکه تشخیص کودکان مبتلا به بیش فعالی که وارد مدرسه و محیط آموزشی می شوند آسانتر است، اذعان داشت: حدود 80 درصد کودکانی که در این سنین تحت درمان قرار نگرفته اند، این بیماری در دوران نوجوانی آنها نیز ادامه می یابد.


وی ادامه داد: حدود 20 درصد کودکانی که تحت درمان قرار گرفته اند نیز ممکن است علیرغم درمان مناسب، علائم بیش فعالی در سنین نوجوانی آنها مجددا باقی بماند.


دکتر محمد حسینی، شیوع کلی این بیماری را در کودکان حدود 2 درصد دانست و یادآور شد: هر چه از کودکی به سن بزرگ سالی نزدیک می شویم درصد شیوع فرم بزرگسالی که ممکن است فرد علائم آن را در نوجوانی هم داشته باشد بیشتر شده و به حدود 4 درصد می رسد.


وی تصریح کرد: به بیانی دیگر، بروز علائم بیش فعالی در بزرگسالان دو برابر دوران کودکی است که در این خصوص نیز متاسفانه جامعه اطلاعاتی نداشته و به این بیش فعالی، فرم بزرگسالی می گویند.


تقسیم بندی علائم اصلی بیش فعالی


وی گفت: بروز علائم بیش فعالی در نوجوانان شبیه علائم فرم بزرگسالی است اما علائم اصلی بیماری پیش فعالی را به سه دسته تقسیم بندی می کنند.


متخصص اعصاب و روان دانشگاه علوم پزشکی استان اضافه کرد: افزایش بیش از حد تحرک فیزیکی بدن، تکانشگری و نیز داشتن مشکلات تمرکزی در مواقعی که فرد نیازمند تمرکز و توجه است (مانند مدرسه) از جمله مهمترین و اصلی ترین علائم این بیماری هستند.


دکتر محمد حسینی پرخاشگری و بی صبری در شرایط و موقعیت های مختلف را از دیگر علائم این بیماری عنوان و اظهار کرد: این افراد بیشتر از سایر افراد جامعه در معرض اختلالات خلقی مانند افسردگی، بی قراری و اضطراب هستند.


وی با بیان اینکه عدم وجود تمرکز فرد در محیط های مختلف و نیازمند تمرکز به خصوص در مدرسه منجر به اختلال و گاه افت تحصیلی می شود، ابراز داشت: وجود این علائم در کودک و نوجوان می تواند در نهایت منجر به ترک تحصیل و قرار گرفتن آنها در مسیر انحرافی شود.


علت بیش فعالی هنوز ناشناخته است


وی در ادامه بیان نمود: علت اصلی بیش فعالی هنوز مشخص نیست اما جنبه ژنتیکی دارد بگونه ای که اگر زمینه بیش فعالی در خانواده به خصوص در خانواده پدری وجود داشته باشد، احتمال انتقال آن به فرزندان وجود دارد.


دکتر محمد حسینی گفت: اگر این بیماری با هر سه علائم پر تحرکی، تکانشگری و کم تمرکزی درمان نشود سبب انجام کارهای پر خطر توسط فرد مبتلا شده و آسیب های فیزیکی برای بیمار ایجاد می کند.


وی اضافه کرد: میزان انجام کارهای ناخواسته در اثر کنجکاوی و تکانشگری مانند رانندگی زود هنگام یا بالا رفتن از ارتفاع، تمایل به قرار گرفتن در کارهای پرخطر و امتحان شیوه های جدید و همچنین ریسک روی آوری به رفتارهای خطرناکی مانند اعتیاد در افراد مبتلا به بیش فعالی به مراتب بیشتر است.


وی در خصوص مشکلات توجهی این بیماران عنوان کرد: افراد بیش فعال ممکن است در موقعیتی مانند مدرسه دچار افت تحصیلی یا مشکلات انضباطی شده و از تحصیل و پیشرفت باز بمانند.


متخصص اعصاب و روان دانشگاه علوم پزشکی استان با اشاره به اینکه برای رفع بیش فعالی درمان های متعددی وجود دارد، اذعان داشت: یکی از این روش های مورد تایید، درمان های روانشناختی والدین شامل؛ مدیریت رفتار های والدین، تنبیه و تشویق موثر و مدیریت رفتار کودک است.


وی در پایان با بیان اینکه برای درمان بیش فعالی باید حتما به روانپزشک مراجعه نمود، خاطر نشان کرد: در برخی موارد برای درمان افراد مبتلا به بیش فعالی از روش دارو درمانی استفاده شده که معمولا در این روش؛ داروهای محرک تجویز می شود.142-5